Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Αναφορικά με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Στυλιανίδη για τις δημόσιες συγκοινωνίες της Αττικής ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σηφουνάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση επί πεντέμισι χρόνια επαναπαύεται σε διαπιστώσεις, ενώ τα ελλείμματα στις δημόσιες συγκοινωνίες της Αττικής συνεχίζουν να αυξάνονται, χωρίς βελτίωση στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση.
Πεντέμισι χρόνια απραξίας οδήγησαν στο σημείο να μην έχει λειτουργήσει το αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρων, να μην έχει εφαρμοστεί η τηλεματική, αλλά και τα μέσα σταθερής τροχιάς να μην έχουν επεκταθεί με τους προβλεπόμενους ρυθμούς. Οι μόνες αλλαγές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν οι αλλεπάλληλες μεταβολές στις διοικήσεις των οργανισμών. Ο Ο.Α.Σ.Α. έχει αφεθεί στην τύχη του, όπως και όλος ο δημόσιος τομέας, μιας και μοναδική ενασχόληση των Υπουργών της κυβέρνησης είναι η πώληση-εκποίηση δημόσιων οργανισμών.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να κατανοήσει τη σπουδαιότητα των δημόσιων συγκοινωνιών στην καθημερινότητα του πολίτη, να αντιληφθεί ότι προέχει η άμεση εφαρμογή μέτρων για τη βελτίωση της αξιοπιστίας τους. Οι πολίτες περιμένουν να δουν έργα.
Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουμε πως η βελτίωση των μεταφορών απαιτεί διαρκή προσπάθεια, γι’ αυτό δεν αρκούμαστε στα ευχολόγια και στις ασαφείς διακηρύξεις. Στόχος μας είναι οι ασφαλείς, ποιοτικές και αποτελεσματικές μεταφορές με εφαρμογή νέων διαχειριστικών πρακτικών, με σκοπό την προώθηση τόσο των δημοσίων συγκοινωνιών σε όλες τις περιοχές της χώρας, όσο και των πιο φιλικών προς το περιβάλλον εναλλακτικών μορφών μετακινήσεων των πολιτών (ποδήλατο, πεζή μετακίνηση) με ταυτόχρονη αποθάρρυνση της αλόγιστης χρήσης του Ι.Χ. αυτοκινήτου. »